3 verhalen samen maken het af
Gwendy's Knoppenkist, het eerste deel uit deze trilogie stond al lang op mijn To Read lijstje. Het verhaal trok mijn aandacht in de eerste plaats omdat mijn zus ook Gwendy heet en dit zo'n zelden voorkomende naam is dat ik verrast was deze terug te zien in de titel van een boek. Toen ik zag dat dit boek geschreven was door Stephen King (als co-auteur), besloot ik dat ik het absoluut eens moest proberen. Het kostte mij een aantal jaren, maar uiteindelijk ging ik in de bib op zoek naar dit boek.
Gelukkig zag ik meteen dat de bib ook de trilogie aanbood en besloot ik om 'all-in' te gaan.
Want ik denk dat ik de individuele verhalen lang niet zo goed zou hebben gevonden als de trilogie.
Wat mij betreft horen de drie verhalen echt bij mekaar en moet je ze samen lezen om het verhaal ten volle te appreciƫren. Deel 1 zonder Deel 2 en Deel 2 zonder Deel 3 laten je gewoon op je honger zitten. Lees de drie delen samen en je krijgt een mooi afgerond geheel.
Ik heb in ieder geval genoten van dit vlot lezend verhaal: mysterieus, soms spannend, magisch en -onverwacht- ook hartverwarmend.
En de tekeningen die opgenomen zijn in het boek vormen een leuke meerwaarde
En de tekeningen die opgenomen zijn in het boek vormen een leuke meerwaarde