Parel over omgaan met verlies
Wat een lucky shot. Deze haalde ik donderdag op goed geluk in de bib. Omdat de cover en achterflap me wel wat leken. En boy was I right!
Dit boek is een klein pareltje. Het gaat over een jonge vrouw wiens tweelingbroer zelfmoord pleegde. Nochtans was hij de enige waarvan ze zeker was dat hij er altijd voor haar zou zijn.
Hoe ze omgaat met dit verlies lees je in korte bedenkingen. De ene al wat langer dan de andere maar altijd super trefzeker, soms met wat humor, de andere keer net heel wrang en hartverscheurend.
Het boek stond op de shortlist van de International Booker Prize.
'... Hij maakte er meer en verkocht ze in een winkel voor Nederlands design en zo werden we niet rijk maar hadden we wel genoeg om nieuwe voortanden voor Leo te kopen nadat hij bij het verlaten van ons huis was gestruikeld over de uitstekende rand van een metalen bouwplaat die daar tijdelijk lag. Ze waren witter dan de rest van zijn gebit, dus liet hij ook meteen zijn tanden bleken. Ik deed hetzelfde en mensen die ons samen zagen zeiden dat we straalden, maar dat kwam ook gewoon doordat we gelukkig waren.'
Het boek stond op de shortlist van de International Booker Prize.