Op avontuur!
Tom Rijpert neemt zijn lezer mee op een magisch avontuur in een wereld waar de regels voor de lezer nog onbekend zijn. Dat maakt het spannend en verrassend. De dialogen zijn van behoorlijk niveau. De spanning bestaat uit het mysterie van de zeven poorten (wat brengt iedere poort onze helden voor beproeving?) en de geheimen van de karakters (in het bijzonder Kobold de dwerg).
Ergens vraagt Rijpert wel wat geduld van zijn lezers; het daadwerkelijke avontuur begint pas nadat alle personages zijn voorgesteld en geïntroduceerd, zowel aan de lezer als aan elkaar. Maar zodra het avontuur start, lopen de avonturiers van het ene in het andere gevaar. De risico's zijn zelfs zo groot dat het je telkens doet afvragen of déze penibele situatie niet eens het einde voor een van de reizigers zal betekenen.
Zo nu en dan beschrijft de auteur dezelfde gebeurtenis vanuit het gezichtspunt van meerdere karakters. Dat kan storend zijn, maar krijgt hier wel een aardige uitwerking. Vanuit ieder personage zien we wat er gebeurt en horen we de gedachten; het geeft een compleet beeld van de situatie.
Het Pad van de Roverkoning is deel 1 van een duologie. Hierna is het tijd om snel verder te gaan in Voorbij de Val.