Dreamteam doet het opnieuw! Een pareltje

Gtaa13 25 juni 2022
Pieter Koolwijk en Linde Faas zijn echt een dreamteam dat bewijzen ze nu weer met De trollen van Leif. Voor lezers vanaf 7 jaar en wordt aangeraden tot 9 jaar maar hier zit alvast een 33 jarige fan.

De trollen van Leif was precies de ontspanning die ik nu nodig had. De titel vertelt al heel erg veel over dit prachtig verhaal het boek gaat over de trollen van Leif. En toch zit er zoveel meer in dit avontuurlijk boek. Leif en Ravna zijn de kinderen van de leiders van een Vikingendorp. Ravna is stoer en sterk en mensen luisteren naar haar maar Leif lijkt helemaal nergens goed in en wordt door iedereen uitgelachen.
In Leif heeft niemand vertrouwen en hij straalt geen kracht uit. Hij ziet er maar bleekjes en zwak uit. Niemand gelooft iets van wat hij zegt. Op een dag is het Leif die precies weet wat hij doet en voor de eerste keer in zichzelf gelooft. Hij straalt opnieuw en zijn zelfvertrouwen schenken hem kracht. Hij word de held van het verhaal. De prachtige illustraties van Linde Faas zijn talrijk aanwezig in dit boek en namen me mee in een nog mooiere wereld dan dat Pieter koolwijk zijn woorden al voor mij creƫerde.
Dit boek kan perfect ingezet worden voor thema's als pesten, jezelf zijn, in jezelf geloven maar kan ook uitstekend als louter ontspanning (voor)gelezen worden. Door dit boek ga je van trollen houden en ook van jezelf. Ik kan niet anders dan vijf welverdiende sterren te geven.

Meer recensies van Gtaa13