Een fantastische serie waar alles rond vriendschap draait
Na 2,5 maanden andere dingen te lezen ben ik nu toch heel benieuwd hoe het gaat met Carag en zijn vrienden dus tijd voor Woodwalkers 3 : Het geheim. Geschreven door Katja Brandis vertaald door Ingrid Vandekerckhove en met illustraties van Claudia Carls. Uitgeverij clavis. Voor lezers vanaf 10 jaar.
Na een voor mij nogal verwarrend begin is de geheimen van woodwalkers een vreugde om te lezen en voor mij een 5 ⭐⭐⭐⭐⭐. Woodwalkers is een serie die mijn hart gestolen heeft en waar ik bewust niet alle delen na elkaar van lees om zo het afscheid van dit wonderbaarlijk avontuur nog wat uit te stellen. De woodwalkerserie richt zich vooral op vriendschappen. Bijzondere banden tussen twee heel verschillende woodwalkers. Er voor elkaar zijn en voor elkaar zorgen staan dan ook steeds centraal. Ondanks dat de woodwalkerwereld een heel andere omgeving is dan de onze is herkenning toch nooit ver weg.
Carag en zijn vrienden studeren nog steeds hard aan Clearwater high. Als er een nieuwe voogd wordt toegewezen aan Holly is het zij die alle hulp van haar vrienden kan gebruiken. Als zij er niet in slagen om Holly te redden zullen ze haar waarschijnlijk nooit meer zien. Deze strijd is al hevig en zoals we weten uit woodwalkers metamorfose en gevaarlijke vriendschap heeft Carag veel meer dan alleen Holly om zich zorgen over te maken. Hij heeft ook nog een machtige en sterke vijand die achter hem aan zit. Andrew Miller zal niet zomaar rusten en is al nieuwe plannen aan het smeden.
Woodwalkers het geheim kan perfect los gelezen worden. Waar we in gevaarlijke vriendschap nog zeker deel 1 nodig hadden om extra info te verkrijgen wordt er in deel 3 veel meer dingen herhaald aan de hand van herinneringen. Toch zijn deze herinneringen niet storend voor wie wel al de metamorfose en de gevaarlijke vriendschap las.