Leuk maar niet het mooiste historische roman

Gundiscover 08 april 2025
Het boek gaat over de tweede Wereldoorlog en meer bepaald over de tijd voor, tijdens en na ‘operatie Market Garden’ in Nijmegen in september 1944. Het beschrijft het leven van een gezin tijdens de oorlog waarin een lid van het verzet zit en de gevolgen ervan voor de ouders en zus.

Het boek wordt verteld vanuit de 3 hoofdpersonages Hanne, een jonge verpleegster. Haar zus Claar die bij het verzet zat en hun moeder Antonia die vroedvrouw was. Er wordt ook een jonge Amerikaanse parachutist Walter gevolgd in de aanloop van de operatie Market Garden waarvoor hij ingezet wordt.

Het is een fictief historisch roman die zo goed als mogelijk gebaseerd wordt op de werkelijke feiten. Daarvoor heeft de schrijfster zich heel lang ingelezen en de geschiedenis bestudeerd. In het nawoord kan je dan ook een hele boel feiten terugvinden waarop het boek gebaseerd is. Dit boek is dus perfect voor mensen die interesse hebben in de geschiedenis rond de oorlog.
Het is vlot geschreven en makkelijk te volgen. Ook als je, net als ik, het beluisterd ipv leest.
Ik vond hem zeker pakkend maar heb, naar mijn gevoel, al historische romans gelezen die meer bij mij aansluiten. Ik
Merk wel dat een luisterboek me iets minder raakt dan een geschreven boek. Dus daar kan het zeker ook al liggen. Maar twijfel zeker niet om het te lezen.

Meer recensies van Gundiscover