Interessant boek, wat een vervolg verdient
Interessant boek met tal van praktijkvoorbeelden en interviews met professionals in het werkveld.
Ik mis echter in het boek zowel breedte als diepte.
In het boek worden vooral hoogopgeleide professionals geïnterviewd. Interessant zou zijn als er ook leiders uit het middenkader aan het woord zouden komen. Of bijvoorbeeld meer informele leiders, of mensen die als vrijwilliger leiding geven op een bepaald gebied. Of wellicht uit het leger of een ander meer praktisch beroep.
Daarnaast was een reactie van een 'ondergeschikte' van een introverte leider van meerwaarde geweest.
In de breedte was een analyse van andere eigenschappen van de big five een goede toevoeging geweest. Er zitten diverse nuanceverschillen in de interviews, komt dit door een verschil in introversie of komt er een andere eigenschap naar voren? Ik kan me niet voorstellen dat daar geen wetenschappelijke literatuur over is.
Oftewel, tijd voor een vervolg met verbreding en verdieping
Ik mis echter in het boek zowel breedte als diepte.
Oftewel, tijd voor een vervolg met verbreding en verdieping