Gemiste kans

gv 19 augustus 2024
Na ruim 1 hoofdstuk twijfel ik of ik verder ga lezen. De vertaling is erg moeizaam helaas, met vertaalfouten als Pubertijd en hinderveulen, en archaïsche woorden als wagenburg, die het boek slecht leesbaar maken.

Ik ploeter nog even verder, maar als je het boek overweegt te kopen, wees gewaarschuwd.

Update na het uitlezen van het boek: op een bepaald moment kom je wel in het verhaal over de opbouw van een hobbyboerderij en over de geschiedenis van het landschap van Zuid-Schotland.

Toch blijf ik het een onbevredigend boek vinden met vooral bespiegelingen en zonder heel concreet te worden. Dat de periodes door elkaar heen lopen maakt het niet makkelijker.

Als je het kunt lezen als flarden met poetische beschrijvingen zul.je plezier beleven aan het boek. Zo niet, dan wordt het een teleurstelling.

Meer recensies van gv