Liefde en een vleugje magie
Nadia el-Fassi’s Best Hex Ever biedt een betoverende mix van romantiek, magie en persoonlijke groei. Het idee van het plot is ontzettend leuk: Dina, de eigenaar van een gezellig café in Bloomsbury, is een heks die haar liefdesleven op een zijspoor heeft gezet vanwege een vloek die haar relaties altijd laat eindigen in rampspoed. De vraag of Dina en Scott, een teruggekeerde museumcurator, in staat zijn de vloek te verbreken, vormt een intrigerende en spannende basis voor het verhaal.
Wat ik vooral sterk vond in dit boek, is de manier waarop de auteur Dina’s innerlijke strijd heeft neergezet. Dina wordt geconfronteerd met haar angsten, niet alleen door de vloek, maar ook door haar eigen twijfels over de liefde. Dit maakt haar reis heel menselijk en realistisch. De vriendschappen die Dina heeft, vooral die met haar vriendinnen en haar moeder, zijn ook prachtig uitgewerkt. Het is een liefdevolle band die niet toxisch aanvoelt, iets wat vaak moeilijk te vinden is in moderne romantische verhalen.
De chemie tussen Dina en Scott is zeker aanwezig, maar de ontwikkeling van hun relatie ging voor mij iets te snel. Hoewel de initiële vonk tussen hen leuk is, vond ik de versnelde ontwikkeling van hun romance wat minder geloofwaardig. Wat het verhaal voor mij iets minder aangenaam maakte, waren de vele spicy scenes die behoorlijk aanwezig waren. Deze momenten voegden weinig toe aan de leeservaring en zorgden ervoor dat de sfeer van het boek voor mijn smaak een beetje te zwaar werd.
Desondanks was de cover absoluut prachtig en zou dit voor mij een belangrijke reden zijn om het boek aan te schaffen als ik verder niet wist waar het over ging. Al met al geef ik Best Hex Ever 3 sterren, omdat het zeker een leuk concept heeft en mooie elementen bevat, maar voor mij net iets te veel nadruk ligt op de intensiteit van de romance en de spicy scènes.
Dank aan World of Romance en Harper Collins Holland voor het recensie-exemplaar
Dank aan World of Romance en Harper Collins Holland voor het recensie-exemplaar