Een prachtige illustratie van de band van twee tegenpolen

Habon 17 november 2024
Dochters van Sevilla van Susana Martín Gijón is een historische roman met thriller-aspecten die je meevoert naar het Sevilla van 1580. Het verhaal springt eruit door de spannende intriges en de rijke historische details die het verleden tot leven brengen. De korte hoofdstukken en wisselende perspectieven maken het verhaal lekker leesbaar en houden je betrokken.

Centraal staan twee vrouwen, Damiana, een vrouw van lichte zeden en zuster Catalina, die op het eerste gezicht niets gemeen lijken te hebben. Damiana is een sterke, vastberaden vrouw die haar eigen weg probeert te vinden, ondanks de beperkingen van haar tijd. Tegelijkertijd laat ze ook haar kwetsbaarheid zien, wat haar erg menselijk maakt. Zuster Catalina, daarentegen, is een meer ingetogen figuur, gedreven door haar eigen geheimen en geloofsovertuigingen. De dynamiek tussen deze twee vrouwen is boeiend en vol spanning, terwijl ze samen een moord proberen op te lossen.

Hoewel ik normaal geen romanlezer ben, vond ik dit boek verrassend meeslepend. De thriller-elementen gaven het verhaal een fijne spanning, en de historische achtergrond maakte het extra interessant. Soms vond ik de beschrijvingen wat uitgebreid, maar die droegen wel bij aan een levendig beeld van het Sevilla uit die tijd, inclusief de maatschappelijke normen en waarden. Vooral de rol van vrouwen werd treffend belicht en maakte het verhaal nog gelaagder.

Dochters van Sevilla is meer dan alleen een historische roman. Het is een mix van spanning, karakterontwikkeling en een scherp beeld van de 16e-eeuwse samenleving. Voor wie houdt van een goed geschreven verhaal met zowel historische diepgang als spannende momenten, is dit boek absoluut een aanrader.

Meer recensies van Habon