Cosy crime op z’n best!
Vera Wong’s ongevraagd advies aan moordenaars van Jesse Q. Sutanto is een heerlijk hartverwarmend verhaal dat zich vermomt als een cozy murder mystery. Het boek draait om Vera Wong, een weduwe en eigenaresse van een traditionele theezaak in San Francisco. Wanneer ze op een ochtend een lijk in haar winkel vindt, neemt ze de zaak in eigen handen. Vera is ervan overtuigd dat zij beter is dan de politie en begint op haar eigen unieke, vastberaden manier te speuren naar de dader.
Vera is zonder twijfel het stralende middelpunt van dit boek. Ze is koppig, een tikje arrogant, maar ook vol liefde en wijsheid. Alles aan haar doet denken aan een typische Aziatische grootmoeder: iemand die altijd denkt dat ze gelijk heeft, maar diep van binnen een groot hart heeft. Wat haar zo bijzonder maakt, is de groei die ze doormaakt. Ze transformeert van een traditionele, ouderwetse oma naar een steunpilaar en vriendin voor de andere personages.
Hoewel het mysterie op de achtergrond speelt, is dit boek vooral een verhaal over onverwachte connecties, tweede kansen en het vinden van familie waar je het het minst verwacht. De personages zijn stuk voor stuk goed uitgewerkt, met realistische gebreken en een indrukwekkende emotionele diepgang.
Ik heb van begin tot eind genoten van dit verhaal. Vera en de rest van de cast hebben mijn hart gestolen. Dit boek is perfect voor iedereen die op zoek is naar een charmant, hartverwarmend en meeslepend verhaal. Vijf sterren, zonder twijfel, en ik kan niet wachten op het vervolg!
Dank aan A. W. Bruna uitgevers voor het recensie-exemplaar.
Dank aan A. W. Bruna uitgevers voor het recensie-exemplaar.