Book lovers - Emily Henry
4 sterren
Ik was geen heel grote fan van ‘Beach read’, maar wou Emily Henry toch nog een tweede kans geven. Door de vele lovende recensies besloot ik daarom ‘Book lovers’ op te pakken.
Het duurde even voordat ik in het verhaal zat, dus ik stond al op het punt te concluderen dat de boeken van Emily Henry misschien gewoon niet echt mijn ding zijn. Het las makkelijk door de vlotte schrijfstijl, maar ik vond het een beetje vlak en werd er niet echt door gegrepen.
Dat veranderde echter sterk in de tweede helft van het boek. Het boek werd vanaf dat punt voor mij echt meer dan een simpele romance. Zowel het hoofdpersonage Nora, als enkele andere personages kregen een diepere laag door het aanraken van hun onzekerheden en de verhalen uit hun jeugd. Naast de romantische relatie tussen Nora en Charlie, speelde ook de relatie tussen Nora en haar zus Libby een zeer belangrijke rol. En uiteraard gaat het ook over de liefde voor boeken, wat mij betreft altijd een pluspunt in een verhaal. Dit maakte het voor mij toch nog een zeer aangrijpend boek, waarin ik zelfs heel wat passages onderstreept heb omdat ze een bepaalde thema’s uit mijn eigen leven zo treffend omschreven. Stiekem heb ik in één van de laatste hoofdstukken misschien zelfs een traantje moeten laten.
Toch nog één klein dingetje: de epiloog vormde voor mij niet meer echt een toevoeging. Ik had het sterker gevonden als het boek gewoon bij het laatste hoofdstuk eindigde.