De doodsvogel - Samuel Bjørk
3 sterren
Na het spannende eerste deel, was ik enthousiast om verder te gaan met deze serie. Dit deel greep me iets minder aan, maar het blijft een heel vermakelijke thriller.
Ook in dit deel komt er een rituele moord voor die opgelost moet worden door het team van Munch en Krüger. Ik had het idee dat er iets minder personages en perspectieven waren dan in het eerste boek (of raak ik er al aan gewend?), waardoor het makkelijker te volgen was. Ik vind het puzzelelement, waarbij je stilaan mee probeert de moord op te lossen, echt heel erg fijn in deze boeken. De achtergrondinformatie over de verschillende teamleden geef het boek een beetje meer diepgang, maar boeien mij eerlijk gezegd minder. Ik was zeker mee in het verhaal, maar ik voelde de spanning minder dan bij 'Ik reis alleen'.
Ik ga in ieder geval verder met het volgende deel in deze serie, want deze boeken zijn moeilijk aan de kant te leggen!