Intermezzo - Sally Rooney
4 sterren
Ondanks dat ik wel al ooit de serie 'Normal People' keek, had ik nog nooit een boek van Sally Rooney gelezen. Met een zetje in de rug van een boekenclub nam ik nu eindelijk 'Intermezzo' ter hand.
Ik had al regelmatig meningen gehoord over de specifieke schrijfstijl van Sally Rooney, waarbij het niet gaat over een spannende, ver uitgewerkte plot, maar eerder over de intermenselijke relaties en waarbij heel wat interpunctie wordt weggelaten. Ik was hierdoor een beetje huiverig, maar ik moet zeggen dat beide zaken me heel erg goed bevallen zijn. De ver uitgewerkte karakters van Peter en Ivan boeide me en het gebrek aan aanhalingstekens zorgde er helemaal niet voor dat ik het minder leesbaar vond. Ik voelde me net iets meer verbonden met Ivan dan met Peter, maar ik heb beide perspectieven heel graag gelezen. De complexiteit van menselijke relaties werd bij beide personages echt heel mooi weergegeven.
Ik ben in ieder geval enthousiast om meer boeken van Sally Rooney op te pakken, nu enkel nog beslissen welk als eerste aan de beurt komt.