Deel 2 van De bucketlistblunders
Na het lezen van Op glad ijs is het heerlijk dat je meteen verder kunt gaan met Alle remmen los. De titel voorspelt weer de nodige nieuwe blunders en daarop word je zeker weer getrakteerd. Na het vrij abrupte einde van het eerste deel gaan we verder met de volgende activiteit die Saar op haar lijstje heeft gezet. Laurens zal toch onderhand wel doorhebben dat ze zeker niet saai en voorspelbaar genoemd kan worden!
Ze doet mee aan een optreden in een karaokebar en belandt daar in een gênante situatie, waardoor ze er steeds meer van overtuigd raakt dat ze nog meer haar best moet doen om Laurens terug te winnen. Zeker nu hij Rilana, de grote roddeltante van het advocatenkantoor, aan zijn zijde heeft. Ze gaat naar een festival, volgt een cursus salsadansen en als dat allemaal nog niet genoeg impact heeft op Laurens, gaan echt alle remmen los. Dat brengt haar echter verder van huis, want wat doet die ‘roze olifant’ die telkens in haar gedachten komt?
Alle remmen los is weer dolkomisch met hilarische optredens van Saar. Regelmatig belandt ze door haar gestuntel in chaotische situaties, wat behoorlijk op je lachspieren werkt. Haar sterke band met Daisy wordt in stand gehouden door videobellen met Amerika. Maar ook huisgenoot Matt speelt een steeds grotere rol.
Alle remmen los is een luchtig verhaal met levendige beschrijvingen, waardoor je je sommige situaties goed voor kunt stellen. We leren de personages in dit tweede deel steeds beter kennen en vooral Saar geeft je een warm gevoel. Je zou haar zo willen adviseren haar hart te volgen.
Alle remmen los is een heerlijk, vrolijk, vlot, luchtig, beeldend en hilarisch verhaal, doorspekt met humor. Angelique Haak is in deze serie weer op heer best. De drie delen zijn niet los van elkaar te lezen, omdat je dan te veel mist, wat wezenlijk is voor de voortgang. Gelukkig zijn alle drie delen al verschenen en kun je meteen door met deel drie, New York, New York. Zal Saar eindelijk indruk weten te maken op Laurens?
Meer recensies zijn te lezen op indeboekenkast.com.
Meer recensies zijn te lezen op indeboekenkast.com.