Waar gaan we naar toe?

Hannie 11 oktober 2024
De eerste uitgave van Bewustzijnstoestanden verscheen al in 2007. Deze herziene uitgave uit 2023 heeft een sprankelende cover die op zichzelf al magisch aanvoelt. Benieuwd naar de inhoud begon ik te lezen. In het boek staan 24 hoofdstukken over diverse onderwerpen, voorafgegaan door een voorwoord van Jan Bommerez. Het boek is geschreven in dialoogvorm. Er staan vragen die iedereen zou kunnen stellen, waarop antwoorden worden gegeven die binnenkomen via Coen vanuit het hoogste bewustzijn. Zijn vriendin en levenspartner Marjet ontdekte deze gave van Coen en stimuleerde hem er iets mee te doen en dit boek te schrijven.

Zoals de auteur aangeeft, is deze verbinding met het hoogste bewustzijn voor iedereen mogelijk. Bijzonder is dat de vragen eigenlijk bij de meeste mensen leven, maar nu zijn ze gesteld en komen er antwoorden die in eenvoudige taal een wijsheid tentoonspreiden, die je als mens raakt. Je voelt diep van binnen dat dit de waarheid is, die niet door Coen bedacht kan zijn. In zijn vraagstelling stelt hij zich kwetsbaar op, hij maakt de lezer deelgenoot van zijn eigen twijfels en strubbelingen, die iedereen zal herkennen.

Door het lezen van dit boek zul je in staat zijn de regie over je leven in eigen hand te nemen en geen slachtoffer meer te zijn, in welke situatie je dan ook terechtkomt. Leven zonder programmering en angst is mogelijk. Uiteindelijk is onvoorwaardelijke liefde het ultieme doel in ieders leven. Om dat te kunnen bereiken worden er handvatten gegeven om deze kennis in jezelf te integreren. Bewustzijnstoestanden kent geen oordelen, iedereen is goed zoals hij is en iedereen volgt ook zijn eigen pad.

Je kunt dit boek achter elkaar uitlezen, maar de verschillende thema’s die erin behandeld worden, nodigen uit tot het herlezen van de hoofdstukken die speciaal je aandacht hebben en waarin je nog antwoorden zoekt. Het opnieuw lezen zorgt tevens voor het ontdekken van nieuwe facetten, de kennis en waarheid hierover komen dieper binnen. De tekst gaat voorbij logica, maar raakt je diep in je hart.

Bewustzijnstoestanden is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar de zin van het leven. Oude dogma’s worden losgelaten, je voelt je bevrijd van regels en voorschriften. Het boek intrigeert en stimuleert je om deze waarheid tot je te nemen en oude patronen los te laten. De bijzondere stijl in dialoogvorm spreekt aan en laat je kennis nemen van de waarheid uit de hoogste bron. Meer informatie over dit boek en het andere bijzondere boekje, Het ontstaan van jezelf, is te vinden op www.coenstenfert.com. Op die website vind je tevens wat er nog meer mogelijk is om je missie in het leven helder te krijgen. Een aanrader voor iedereen!

Meer recensies zijn te lezen op indeboekenkast.com.

Meer recensies van Hannie