Ode aan de literatuur en de liefde
Dit debuut van Tessa Bickers bevat een origineel, vermakelijk en emotioneel verhaal. Sinds Erin drie jaar geleden haar vriendin Bonnie verloor aan de gevolgen van kanker, staat haar leven stil. Haar baan staat haar tegen en de sociale contacten staan op een laag pitje. Als ze op een dag besluit haar kamer op te ruimen, brengt ze een aantal boeken naar een minibieb in de buurt. Later blijkt dat ze haar favoriete boek met veel aantekeningen er ook ingestopt heeft. Als ze teruggaat om het boek te ‘redden’, blijkt het verdwenen te zijn.
In het volgende hoofdstuk maken we kennis met James, hij blijkt Erin’s boek meegenomen te hebben. Hij raakt erg geïnteresseerd in het boek en alle aantekeningen die in de kantlijn gemaakt zijn. Hij besluit erop te antwoorden en een volgende boek aan te prijzen. Zo begint de correspondentie tussen Erin en James. Ze zijn er zich niet van bewust dat ze elkaar van vroeger kennen en dat zorgt voor spannende boekwisselingen tussen Mysterieman en het Kantlijnmeisje. Maar wat gaat er gebeuren als Erin erachter komt dat James degene is die haar vroeger verraden heeft?
Ieder hoofdstuk wisselt het perspectief van Erin naar James en zo leren we hen goed kennen en ook hun omstandigheden. Heel voorzichtig wordt er telkens een tipje van de sluier opgelicht over het verleden. En naast deze correspondentie is er ook nog het verhaal over beider levens. De minibieb is een heerlijk boek om te lezen! De auteur heeft een luchtige stijl, terwijl er toch zware onderwerpen de revue passeren. Ook verwerkt ze de nodige humor in haar boek. En heel origineel is het verwijzen naar de klassiekers onder de boeken, zodat je als boekenliefhebber echt wel aan je trekken komt.
In De minibieb zijn veel thema’s verwerkt, zoals omgaan met rouw, de band met de familie, vriendschap, depressie, pesten en natuurlijk de liefde. De verhaallijn verloopt vloeiend, het is een verhaal met diepgang, waarin de emoties niet geschuwd worden. Het boek voelt nergens te zwaar, omdat de verteltrant luchtig is. Toch weet de auteur je ook te raken met haar verhaal en dat is knap gedaan, zeker voor een debuut. Het maakt je nieuwsgierig naar haar verdere werk.
De minibieb is een feelgoodroman met een originele inslag, die je laat lachen, maar ook in staat is je diep te raken. Je leest dit boek met een lach en een traan!
Meer recensies zijn te lezen op indeboekenkast.com.
Meer recensies zijn te lezen op indeboekenkast.com.