Over de verborgen krachten achter het wereldtoneel
Worden wij wakker? kwam voor het eerst uit in 2006. Het werd al snel een bestseller. Een deel van de daarin besproken doemscenario’s is nu al uitgekomen, vandaar dat er grote vraag was naar een herdruk. Het boek is opnieuw uitgegeven, alleen de verwijzingen en noten zijn geactualiseerd. Voor nog meer actuele uitgaven is het zinvol op de site van de auteur te kijken, daar staat een schat aan informatie op.
Na een voorwoord bij de heruitgave van 2021 en een inleiding uit de originele versie wordt de rampzalige gebeurtenis van 9/11 besproken. Wat er gebeurde, wat er onlogisch was en of er misschien sprake was van een complot. Met goed onderbouwde argumenten toont Marcel Messing een andere kant van de aanslag en de gevolgen ervan. En dan zien we dat alle ontwikkelingen daarna in een stroomversnelling terechtkomen. Met als belangrijkste argument dat de veiligheid van de mensheid voorop stond, werden er allerlei maatregelen genomen: camera’s, scans, biometrie, satellieten etc.
Is het de bedoeling dat de vrijheid en de privacy in het geding komen? Worden wij slaaf gemaakt van wat de machthebbers voor ogen hebben? De auteur laat die mogelijkheid zeker niet onvermeld en zeer goed gedocumenteerd doet hij verslag van wat er al gerealiseerd is en welk gevaar op de mensheid afkomt. Veel van de besproken zaken zijn al stilzwijgend ingevoerd, hoewel er in 2006 toen het boek uitkwam, veel nog onopgemerkt was. Met de wetenschap van nu blijkt dat de auteur zo goed op de hoogte was van wat er zich destijds afspeelde, dat we ook nu vertrouwen kunnen hebben in zijn kennis van deze tijd.
Het boek intrigeert door de onthullingen, maar zeker ook door de vele bronnen die in de noten worden genoemd en die achter in het boek staan in de literatuurlijst. Ook volgt er nog een trefwoordenlijst op alfabet om onderwerpen snel weer even op te kunnen zoeken. Op een paar plaatsen in het boek staat een opsomming van dingen die we kunnen doen om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen en om anderen te informeren. Het boek wordt afgesloten met een licht - liefdemeditatie, waarbij iedereen zich aan kan sluiten die de wereld een warm hart toedraagt.
De schrijfstijl van Messing is heel prettig en toegankelijk. De moeilijke termen worden duidelijk uitgelegd en voor meer informatie is de gebruikte literatuur te raadplegen. Maar zeker de moeite waard is het een kijkje te nemen op de website van de auteur: marcelmessing.nl. Over de pandemie die al genoemd wordt in 2006, vind je nog veel meer actuele meningen en ook achtergronden over het coronavirus. Zeker interessant als je ook een andere benadering wilt horen dan wat we door de bepalende instanties horen verkondigen. Een must read voor iedereen die twee kanten van het verhaal wil horen.