Interessante verhaallijnen vragen om meer samenhang

Hannvanschendel 19 april 2025
Toen ik nog maar amper twee pagina's van Oroppa had gelezen, was ik al zeer onder de indruk van het rijke taalgebruik van Safae El Khannoussi - en dat is gedurende het lezen van het hele boek zo gebleven. El Khannoussi schrijft met een scherp oog voor personages, die elk hun authentieke eigenheid hebben en daardoor zeer overtuigend zijn. Het verhaal rondom de verdwijning van Salomé was intrigerend, en bij elke introductie van een nieuw personage hoopte ik op het samenkomen van de verhaallijnen. Dat kwam, uiteindelijk, in een van de laatste hoofdstukken. Voor mij persoonlijk was dat te laat; het samenvallen van verschillende verhaallijnen helpt de lezer het geheel te overzien en open plekken op te lossen. Doordat dat pas helemaal op het einde gebeurde, kwam dit geforceerd over en waren de verhaallijnen voor mij grotendeels los zand. Dat is jammer, want met haar schrijfstijl en het neerzetten van de originele personages heeft El Khannoussi laten zien dat zij een zeer getalenteerde schrijver is.

Meer recensies van Hannvanschendel