iets teveel show
Dit boek is een samenvatting van hoe Peter R De Vries zijn laatste zaak ervaarde en passages uit de jeugd van zijn zoon Royce.
Zeer vlot geschreven.
Als Vlaming die Peter R De Vries niet kent kijk ik zeker anders naar zijn leven als een Nederlander voor wie hij een held was.
Bij mij komen andere bedenkingen naar boven.
Hij heeft zeker veel slachtoffers geholpen in zijn leven, maar waarom hij deze zaak aannam is mij niet echt duidelijk geworden. De kroongetuige Nabil is wel een crimineel van het ergste soort die zijn straf hoopt te verminderen door over te lopen. Uiteindelijk is hij wel de verantwoordelijke voor alle miserie van zijn familie.
Tot pagina 400 is er eigenlijk weinig gezegd over de Marengo zaak en gaat het hoofdzakelijk over twee zaken:
De vergoeding voor de advocaten. Zonder blozen worden daar heel hoge bedragen gevraagd aan de staat. Moet de staat de advocaten betalen van criminelen? Aan dit tarief.
De beveiliging. Enerzijds wil Peter geen, maar anderzijds is het nooit goed.
Van het dagboek van Royce onthoud ik dat Peter, zoals de meeste vaders, veel met de kinderen optrok. Ook dat hij wel uitzonderlijk rijk werd en dus cadeau’s kon geven die boven gemiddeld lagen.
Tenslotte is de relatie met zijn vrouw bizar. Hij heeft een nieuwe vriendin, maar toch is zijn ex nog zo belangrijk.
Toch wat teveel show voor mij.
Zeer vlot geschreven.
Bij mij komen andere bedenkingen naar boven.
De beveiliging. Enerzijds wil Peter geen, maar anderzijds is het nooit goed.
Toch wat teveel show voor mij.