Deel vijf, Bob Popcorn blijft leuk!
Ken jij Bob Popcorn al? De leukste en meest opvliegende maiskorrel die er bestaat? Hier thuis vinden wij Bob Popcorn geniaal! Eerder verschenen er al vier boeken voor beginnende lezers (stuk voor stuk aanraders) en een tof prentenboek “Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen” voor kinderen vanaf ongeveer vier jaar oud, vol maiskorrel-mindfulness. “Bob Popcorn wordt beroemd” en is het alweer het vijfde deel over de maiskorrel Bob die ECHT altijd honger heeft en aan eten denkt. Zijn woede-uitbarstingen brengen hem en anderen zo af en toe flink in de problemen, Bob mag namelijk niet ontdekt worden. Ellis vond Bob doordat ze een maiskorrel in de magnetron deed en *plop*, daar was Bob. Ondertussen weten we door de voorgaande boeken al aardig wat over Bob en de andere levende maiskorrels. Het is Ellis en haar buurjongen Dante hun missie om Bob geheim te houden, maar zal dat ze wel lukken? Aan de titel van dit boek te zien, gaan er hele bijzondere dingen gebeuren, als dat maar goed gaat.
Bob heeft vaak pech en door de situaties die zich voordoen, kan hij soms niet anders dan ontploffen. In dit boek plaatst Eva Fun een filmpje van Bob online. Zo is Bob opees geen geheim meer en krijgen hij en Ellis zelfs een uitnodiging om op de TV te komen. Ze zeggen dat Bob een robot is en vanaf dat moment is Bob opeens beroemd, super leuk natuurlijk want ze hoeven niet meer zo geheimzinnig te doen. Maar is het na een tijdje nog steeds wel zo leuk? Of zitten er ook nadelen aan beroemd zijn? Ellis en haar vrienden moeten iets verzinnen om minder in de belangstelling te staan.
De schrijfstijl van Maranke Rinck is vermakelijk, vol humor, vlot en speels. Voor je het weet is dit verhaal ook weer uit, maar gelukkig verliest het niet zijn charme na één keer voorlezen. Je kunt het dus gerust meerdere keren voorlezen, of zelf lezen, het blijft leuk! Het boek staat van voor tot achter bomvol met toffe kleine zwart/wit illustraties van Martijn van der Linden. De tekst en de illustraties sluiten perfect op elkaar aan en daar waar dit nodig is vullen ze elkaar nog extra aan. De tekstballonnen laten het verhaal ook in de illustraties doorlopen en tot leven komen. Je hoort Bob gewoon hardop praten, tegen zichzelf of tegen Ellis. “Bob Popcorn wordt beroemd” is een geweldig verhaal dat kinderen/beginnende lezers (en ouders) heel veel leesplezier zal gaan bezorgen. Bob Popcorn is onderdeel van de tijgerlezen boeken van uitgeverij Querido.