Een verslavend, stoer en hartverwarmend feelgoodverhaal!

HeavenLeighBooks 07 april 2025
“Bodyguard” is een verslavende, stoere en hartverwarmende feelgood die je het liefste in één ruk wilt uitlezen! Wat heb ik genoten van de eigenzinnige personages en de flinke dosis humor die door het verhaal verweven zit. Hannah Brooks is een kleine maar sterke en oplettende vrouw en van beroep is ze bodyguard. Ondanks dat je haar misschien niet direct in deze rol voor je ziet, is ze heel goed in haar werk (misschien zelfs wel de beste die er is). Hoe leuk dat een vrouw in dit verhaal juist de mannenrol heeft gekregen.

Hannah leeft voor haar werk en vindt het heerlijk om op reis te zijn. Ze krijgt dit keer een hele speciale client toegewezen, de beroemde acteur Jack Stapleton. Hij heeft al tijden last van een stalker en ondanks dat hij na de dood van zijn broer geen films meer heeft gemaakt, wil zijn management toch dat hij bescherming krijgt. Er is alleen één kleine complicatie: Jack wil niet dat zijn familie erachter komt dat hij gevaar loopt.

Zo start een heerlijke fake-dating trope, aangevuld met forced proximity op het platteland, kan het nog beter? Langzaam aan leren Hannah en Jack elkaar steeds beter kennen en is nep nog maar moeilijk van echt te onderscheiden. Toch blijven beide personages zakelijk, of begint de muur die tussen ze in staat langzaamaan af te brokken? Beide personages hebben een heftige periode achter de rug en doordat je steeds meer over hun achtergrond ontdekt, krijgt het verhaal ook een diepere laag. Beide personages durven zich steeds meer open te stellen. Je leest wat beide personages denken en voelen, waardoor je je goed kunt inleven in hun verhaal en in de keuzes die ze maken. Na het lezen van dit verhaal hebben Hannah en Jack in elk geval absoluut een plekje in je hart weten te veroveren.

De schrijfstijl van Katherine Center is vlot, vermakelijk, origineel, verslavend, meeslepend en vol met humor. Het is een hartverwarmend feelgoodverhaal, genieten van de eerste tot de laatste pagina. Eenmaal begonnen in het verhaal heeft het je in zijn greep en stoppen met lezen is dan gewoon geen optie meer. Ik weet in elk geval dat ik er een nieuwe lievelingsauteur bij heb. Gelukkig verschijnt er deze zomer (juli) al een nieuw boek van Katherine Center met de titel: “the love haters”. I can’t wait!!

Meer recensies van HeavenLeighBooks

Als er een vreemde jongen arriveert in het sprookjesachtige dorp Near, duurt het niet lang voordat er kinderen verdwijnen. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.