Originele en vermakelijke feelgood!

HeavenLeighBooks 29 april 2025
“En wat dan liefde is” is de nieuwste feelgood roman van Lisette Jonkman. Een origineel en vermakelijk verhaal, waar de humor werkelijk waar weer van de pagina’s af spat. Precies dat is waarom iedereen (incl. moi) deze boeken zo graag leest. Het is een verhaal waar andere auteurs misschien op een punt gestopt waren met het schijven, maar waar Lisette Jonkman er nog net even een schepje bovenop doet.

Je sluit de hoofdpersonages en de bij-personages stuk voor stuk in je hart, juist omdat ze verre van perfect zijn en allemaal hun onzekerheden hebben. Ja, ook al lijken ze soms aan de buitenkant wel perfect. Verkeerde keuzes maken we allemaal weleens in nieuwe/bepaalde situaties. Fouten zijn er om gemaakt te worden en soms is het beter om eens keihard op je snufferd te gaan. Waarschijnlijk zie je alles daarna direct een stuk helderder. Iedereen bewandelt het pad van het leven anders en dat is helemaal oké.. dat maakt het uniek! Laten we daar allemaal eens iets meer respect voor hebben!

De diversiteit in het verhaal was mooi een pluspunt, maar de zoektocht van hoofdpersonage Rozemarijn en de weg naar het vinden van haar plekje in de wereld was nog mooier. Je snap de gevoelens die ze eigenlijk al jaren weggestopt en onderdrukt heeft heel goed. Je snapt dat het haar overdonderd en de onmacht en paniek die het oproept. Je snapt dat ze haar weg even compleet zoek is, ook al ligt het zo voor de hand. Je snapt dat het spreekwoordelijke kwartje moet vallen, terwijl de euro er al jaren is. Je snapt ook hoe belangrijk en waardevol het is om lieve mensen om je heen te hebben die je steunen, maar ook dat zoiets helaas niet voor iedereen het geval is.

“En wat dan liefde is” is absoluut een origineel en vermakelijk feelgood verhaal. Het is wel een verhaal dat bepaalde grenzen opzoekt, geen idee of iedere lezer daarvoor openstaat? Maar als je dat wilt weten zul je het gewoon zelf moeten oppakken en proberen, want spoilers ga ik hier natuurlijk niet geven! Ik heb er in elk geval van genoten, maar eerlijk is eerlijk.. het is geen nieuwe favoriet.

Meer recensies van HeavenLeighBooks