Liefdevol en hartverwarmend!
“Het kattenhuis” is de nieuwste feelgood roman van auteur Sandra J. Paul. Het verhaal draait om Katrien die samen met haar twee kinderen Tibo en Stien en hun twee honden binnen het dorp waar ze al woonde, verhuist naar een statig en groot herenhuis. Dit huis kon ze kopen omdat ze een flinke erfenis kreeg na het overlijden van haar lieve tante Bea. Na maanden renoveren is de tijd nu aangebroken om er daadwerkelijk te gaan wonen. Dankzij Tim De Vries die Katrien al die maanden geholpen heeft door alles rondom de renovatie te regelen, is het pand helemaal af. En het is absoluut perfect!
In de eerste hoofdstukken leren we de alleenstaande moeder en haar gezin en situatie langzaamaan beter kennen. De vader van Tibo en Stien is naar Australië geëmigreerd, wat ervoor zorgt dat Katrien nu alleen voor hun kinderen zorgt. Al heeft ze genoeg mensen om haar heen die haar met heel veel liefde bijstaan.
“Het kattenhuis” is een liefdevol en hartverwarmend warm verhaal vol met personages die er voor elkaar zijn en natuurlijk heel veel dieren. Er zit er ook een stukje romantiek in, maar wat ik juist altijd zo fijn vind aan de boeken van Sandra J. Paul is dat ze niet te klef en zoetsappig zijn. Het is aanwezig, maar het draait meer om familie en mooie vriendschappen.
Heerlijk hoe alle katten stuk voor stuk hun entree maken in dit verhaal. Je kunt niet anders dan steeds weer grinniken als er weer eentje aan komt waaien. Je leest dit verhaal echt met een lach op je gezicht. Het zit vol humor en is ontzettend vermakelijk. Ondanks dat het eigenlijk gewoon over dagelijkse dingen gaat is het nergens saai.
De illustraties van alle katten zitten ook erg leuk in het geheel verwerkt. Dit laat het verhaal nog net weer een stukje meer tot leven komen. Dierenliefhebbers kunnen absoluut hun hart ophalen met dit verhaal. “Het kattenhuis” telt iets meer dan 200 pagina’s en heeft toffe sprayed edges, maar bovenal en brengt heel veel leesplezier!