Gebaseerd op het verhaal van Sophie Kinsella zelf!

HeavenLeighBooks 29 oktober 2024
“Hoe voelt het?” is een fictie verhaal, maar wel het meest autobiografische verhaal dat bestseller auteur Sophie Kinsella ooit geschreven heeft. Het verhaal van Eve is namelijk in grote lijnen gebaseerd op haar eigen verhaal. In de verhaallijn merk je als lezer ook wel dat er bekende dingen uit Sophie haar leven voorbij komen, zoals bijv. de verfilming haar bekende boekenserie. Juist die herkenningspunten waren erg leuk om over te lezen.

In dit verhaal volg je Eve Monroe, moeder van vijf kinderen en gelukkig getrouwd met Nick. Ze heeft net een nieuw boek geschreven en alles wijst erop dat dit een nieuw succes gaat worden. Alleen loopt het leven net even iets anders dan ze vooraf gedacht had. Ze wordt wakker in een ziekenhuiskamer met verband om haar hoofd en krijgt te horen dat ze geopereerd is, alleen wachten ze nog op verdere uitslagen. Dit sluimert langzaam door en al die tijd volg je de weg die Eve bewandelt tijdens de revalidatie in het ziekenhuis. Eve knapt langzaam aan steeds ietsje meer op, maar toch klopt er iets niet voor haar gevoel, alleen dringt het nog niet goed door wat dit nu precies is. Tot het punt dat je samen met Eve ontdekt dat het dus een kwaadaardig tumor in haar hersenen is, een zeldzame soort kanker en de prognose is niet erg veelbelovend.

Je leeft enorm mee met Eve, je voelt haar emoties, verdriet, kracht, positiviteit, terugvallen, angst en onmacht tijdens het lezen. Ze weet niet wat het leven haar nog zal brengen of wat het nog van plan is. Wat natuurlijk voor haarzelf al moeilijk en eng is, maar daarnaast is het er voor dit hele gezin iets dat opeens meespeelt en er keihard inhakt. Ondanks het zware onderwerp weet Sophie dit verhaal toch prettig en luchtig te vertellen. Het feit dat iemand dit moet meemaken is gewoon heel verdrietig en ontzettend oneerlijk. Ik vind het enorm knap dat Sophie dit verhaal heeft geschreven, het deelt met ons en als laatste geef ik haar een HELE dikke knuffel!

Meer recensies van HeavenLeighBooks