Vriendschap tussen mens en dier!

HeavenLeighBooks 19 februari 2025
“Mijn vriend Sunny” is een prachtige en ontroerend verhaal over een jong meisje (Alice) en haar hond. Het is een ode aan de vriendschap die bestaat tussen mens en dier. Soms is het gewoon fijn als er iemand is, iemand die naast je zit/staat, iemand met een luisterend oor. Iemand die je uitdaagt en met je mee gaat op avontuur, hoe klein of groot het ook is. Je hoeft niet alle antwoorden in het leven klaar te hebben of te weten welke kant je op moet, soms komen die dingen gaandeweg. Geluk zit soms in een klein hoekje en hoeft ook zeker niet groots te zijn. Een huisdier is er onvoorwaardelijk voor zijn baasje(s), is altijd blij als je er bent en is altijd in om iets leuks met je te doen, maar gewoon even knuffelen of een aai is ook helemaal prima. Heel mooi om te zien dat je soms alleen maar iemand naast je zijde nodig hebt om iets te durven of je geliefd te voelen.

“Mijn vriend Sunny” is een boek dat je aan het denken zet en waarmee je nog lang in je hoofd rondloopt nadat je het uitgelezen hebt. Zijn dat niet vaak de mooiste verhalen? Een verhaal vol mooie en wijze levenslessen die blijven hangen. Dit is een boek dat je meerdere keren kunt lezen en doorbladeren, om dingen nogmaals te overdenken. Het zal je steeds weer andere mooie filosofische boodschappen laten zien, waar je op dat moment behoefte aan hebt. Je kunt er geheel je eigen interpretatie aan geven. Het heeft zoveel quotes die je raken en die je wilt opschrijven om te onthouden. Het verhaal laat zien dat ondanks dat iedereen anders is, het wel belangrijk is om dicht bij jezelf te blijven en vooral jezelf te zijn.

Jake Biggin heeft alles in dit verhaal zo mooi, lief, aandoenlijk en hartverwarmend verwoord. Daarnaast maakte hij er prachtige illustraties bij, een soort ingekleurde schetsen, die ook nog wat over laten aan je eigen verbeelding. Korte, bondige en eenvoudige zinnen vullen de pagina’s en echt elke zin is raak. “Mijn vriend Sunny” is een prachtig boek om cadeau te doen aan zowel jong als oud (extra leuk om aan iemand te geven die een speciale band heeft met zijn/haar huisdier).

Meer recensies van HeavenLeighBooks