Iedereen is uniek!

HeavenLeighBooks 26 maart 2025
“Rumpel Regenput” is een verhaal over jezelf zijn en erbij horen (oké, ook een beetje over bananen). Rumpel leeft in een regenafvoerput, onder een rooster in de stoep. Eigenlijk verstopt hij zich daar, zodat niemand hem kan zien. Rumpel is niet normaal of eigenlijk vindt hij zichzelf niet normaal. hij heeft een groene geschubde huid, 5 scheve tanden, 3 haren en zijn ene voet is groter dan zijn andere. Hij denk dat andere bang van hem zullen zijn, erg gaan schrikken of misschien zelfs wel met stenen gaan gooien naar hem.

Hij heeft geen echt vrienden, Sjonnie Lekkerbek is geen echte vriend want hij bestaat uit snoepjes die op de muur zijn geplakt. Eigenlijk kun je wel zeggen dat Rumpel behoorlijk eenzaam is. Maar heel soms in het donker en op de 17de zaterdag van de zomer, als de jaarlijkse Pyjama Pannenkoeken Parade is, komt hij tevoorschijn. Maar alleen met een banaan op zijn hoofd, want ander ziet iemand hem (toch?). Alleen op de speciale feestdag is hij zijn banaan kwijt, OJEE! Gelukkig merken de mensen en kinderen dat Rumpel ontbreekt tijdens de feestdag en gaan ze poolshoogte nemen om te zien wat er aan de hand is. Als ze de verdrietige Rumpel vinden, vragen ze hem mee te komen, want hij is er tenslotte toch altijd bij?

Gelukkig heeft niet iedereen altijd zijn oordeel al van te voren klaar liggen. Als we eerlijk zijn, maakt het toch ook helemaal niet uit hoe je eruit ziet? Iedereen mag zichzelf zijn. En trouwens, wat is nu eigenlijk precies normaal? We zijn allemaal uniek in ons soort, misschien is wel helemaal niemand echt normaal! Of je nu krullen hebt, een buikje, rood haar of een scheve neus.. of welke uiterlijk eigenschap dan ook, je bent mooi zoals je bent! “Rumpel Regenput” is een prachtig verhaal met een geweldige boodschap over jezelf zijn en erbij horen, een verhaal dat iedereen eens gelezen zou moeten hebben. Jong of oud, iedereen zal er iets van op kunnen steken!

Meer recensies van HeavenLeighBooks

Als er een vreemde jongen arriveert in het sprookjesachtige dorp Near, duurt het niet lang voordat er kinderen verdwijnen. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.