Nieuw Waar is Wally? zoekboek vol met nieuw uitdagingen!

HeavenLeighBooks 18 februari 2025
Zelf ben ik opgegroeid met de zoekboeken van “Waar is Wally”, als kind bezorgde deze boeken mij ontzettend veel zoekplezier, uren en uren was ik er zoet mee. Extra gaaf dus om te zien dat de kinderen van deze tijd er nog net zoveel plezier aan beleven. Ik denk dat ik ondertussen wel mag zeggen dat deze boeken van Martin Handford tijdloos zijn. Daarnaast is “De vreselijke verwarrende verwisseling” nog extra bijzonder omdat je bij dit boek dus te maken krijgt met te gekke transformaties! Doordat tovenaar Witbaard zijn magische toverstaf kwijt is, zijn er volop verwarrende verwisselingen op te lossen in dit boek en zul je massa’s magische misverstanden vinden onderweg. Wat wel handig is, achterin het boek vind je een handige checklist met alle verwarrende verwisselingen. Zoeken was nog nooit zo leuk!

Naast het zoeken van Wally, Wenda, (de staart van) Woef, Tovenaar Witbaard en G. Spuis kun je nog veel meer vinden op de zoekplaten. Zo hebben ze dus ook op elke zoekplaat spulletjes van deze personage verstopt en kun je ook op zoek naar een aantal mini voorwerpen: Een fototoestel, een perkamentrol, een sleutel, een verrekijker en een hondenbot. En aangezien we in dit boek de toverstaf van Tovenaar Witbaard kwijt zijn, gaan we die natuurlijk ook zoeken. Maar dat is nog niet alles! Elke zoekpagina, heeft ook weer wat eigen zoekopdrachten in het kader staan. Kortom, met dit boek ben je gewoon nooit uitgezocht. “De vreselijk verwarrende verwisselingen” bezorgt kinderen (ja, en ook de ouders, juffen/meesters, grootouders, enz) mega veel zoekplezier!

De illustraties zijn weer een feest van herkenning, ik voel mij weer helemaal een klein meisje met dit boek. Het geeft mij na al die jaren weer dat gevoel van toen, enorm veel plezier en uitdaging om alles te vinden! Alleen kan ik het dit keer samen met mijn eigen zoontje doen, die ik zichtbaar zie genieten van het zoeken naar al deze personages en voorwerpen. De illustraties zijn hysterisch druk en barsten zowat uit elkaar van de details, maar dat maakt het alleen nog maar leuker. Het is absoluut een uitdaging alles te vinden en zeker niet altijd even gemakkelijk.

“Waar is Wally, de vreselijk verwarrende verwisselingen” is absoluut een zeer geschikt cadeautje, voor zowel jong als oud. Leg je dit boek op tafel, ben je met de kortste keren met het hele gezin volop aan het zoeken. Succes gegarandeerd! Ik hoop dat Martin Handford ons nog lang blijft voorzien van al dit zoekplezier en dat er nog maar vele boeken van zijn hand mogen verschijnen.

Meer recensies van HeavenLeighBooks