Opnieuw een meeslepende roman!
“Wij samen” is de nieuwste en opnieuw een meeslepende roman van Jojo Moyes. Eerder schreef zij al de bekende “voor jou” serie. “Wij samen” is een verhaal over de alledaagse perikelen binnen een gescheiden gezin, waarbij iedereen zijn eigen worstelingen heeft. Je leest het verhaal vanuit moeder Lila en vanuit haar zestienjarige dochter Celie. Op deze manier krijg je inkijkjes vanuit meerdere hoeken van hetzelfde verhaal.
Je leest gedurende het verhaal wat beide personages denken en voelen, waardoor je je goed kan inleven in hun kant van het verhaal en de keuzes die ze maken. Daarnaast lees je via deze personages ook hoe de andere familie leden omgaan met alle veranderingen. Alle personages waren op hun plek in het verhaal en droegen op hun eigen manier iets bij aan het grote geheel. Mooi om te lezen hoe zowel moeder als dochter zich ontwikkelen naar het einde van het verhaal toe.
De schrijfstijl van Jojo Moyes is vermakelijk, pakkend, vol emoties, hartverwarmend, liefdevol en realistisch. Je slaat het boek aan het einde met een glimlach dicht. Absoluut een aanrader voor feelgoodliefhebbers, maar daarbij moet ik wel vermelden dat het een minder heftig verhaal is als bijv. “Voor jou”, want daar associëren vele lezers haar boeken toch wel mee. “Wij samen” is een mooie roman over scheiden, rouwen/omgaan met verlies, familie, problemen een plekje geven en de tijd nemen om dingen te verwerken. Ook al lijkt het leven soms even uitzichtloos, je komt er uiteindelijk altijd sterker uit. Samen sta je sterker!