Bijzonder integer en origineel
Stemmen van Naomi Rebekka Boekwijt is door de Hebban Crew gekozen tot het Hebban Boek van de Maand juli 2024.
Hoofdredacteur Sander Verheijen: 'Stemmen laat de kracht van taal laat zien. Bijzonder knap hoe Boekwijt erin slaagt warmte en kou en hoop en verdriet in enkele zinnen te vangen.'
Redacteur Debbie van der Zande: 'Ze is al tien jaar romans aan het publiceren, maar om de een of andere reden is ze mij in al die tijd niet opgevallen. Wat een gemis, want wat een schrijfstijl heeft zij! Wat een inzicht! Een enorm oog voor detail!'
Redacteur Martijn Lindeboom: 'Ook is het heel knap hoe naast de twee hoofdpersonages ook alle andere figuren een eigen passage krijgen, waarin ze echt iets van zichzelf laten zien. Dat voegt toe aan het beeld, laat alle personages tot leven komen en mede daarom weten zelfs kleine details enorm te raken.'
Redacteur Suzette Eikelenboom: 'Boekwijt vertelt Sis' verhaal in wonderschone, rake zinnen. Inzichtelijk en vol detail. Meermaals heb ik tijdens het lezen hele alinea's gemarkeerd.'
Redacteur Anouk van der Zee: 'De zoektocht naar een leven dat fijn is, dat er mag zijn en ondanks zijn mankementen evenveel bestaansrecht heeft als dat van een ander. Er zijn heel wat zinnen om bij stil te staan, maar het is de totaalervaring die ik de echte grote aanrader vind.'