Recensie Dagen van Gras

Dit boek was een van de leukste Nederlandse boeken die ik heb gelezen. Ik heb het boek ‘Dagen van Gras’ gelezen van Philip Huff. Het boek gaat over Ben Deventer, een achttienjarige jongen die veel van muziek houdt. Hij wordt opgenomen in een jeugdkliniek nadat hij in een psychose is beland door drugsgebruik. In het boek kijkt hij terug op momenten in zijn jeugd. Het gaat daarbij vooral over zijn vriendschap met Tom, zijn beste vriend.
Ik vond het een erg leuk boek om te lezen. Wat het leuk maakte om het boek te lezen was dat de woorden die werden gebruikt niet te moeilijk waren. Het verhaal is namelijk geschreven vanuit het perspectief van de achttienjarige Ben. Doordat er niet heel veel moeilijke taal werd gebruikt begreep ik alles van het verhaal goed en miste ik niets van het verhaal. En omdat het vanuit het perspectief van een achttienjarige is geschreven, kon ik ook makkelijker in hem inleven.
Daarnaast vond ik de schrijfstijl die de schrijver gebruikte erg fijn. Het was namelijk erg toegankelijk en vlot. Daarmee bedoel ik dat ik snel door het boek vloog en graag wilde doorlezen. Je kreeg namelijk echt een blik in Ben zijn gedachte wat het boek interessanter maakt, want je kreeg echt het idee er door hoe hij een bepaalde situatie meemaakte.
Wat het boek interessant maakte was dat het een terugblik was van Ben op zijn jeugd. Doordat hij namelijk terugblikte op zijn jeugd vertelde hij de belangrijkste momenten, wat voor variatie zorgde in het verhaal. Hij vertelde daardoor over allemaal verschillende gebeurtenissen in het leven met zijn ouders of Tom bijvoorbeeld. Dit zorgde ervoor dat het verhaal niet saai werd en ik echt door wilde lezen.
Wat ik ook erg leuk vond aan het boek was dat het een plottwist bevatte, dit zorgde er namelijk voor dat ik een hele andere blik kreeg op het boek. Ik ging daardoor veel meer aan eerdere situaties denken in het boek en begreep ze daardoor ook meer.
Kortom, ik vond het een erg leuk boek om te lezen. Er werden namelijk niet te moeilijke woorden gebruikt, waardoor ik alle informatie goed tot me kreeg. Ook was er een toegankelijke schrijfstijl gebruikt en kreeg je echt een beeld hoe Ben verschillende gebeurtenissen meemaakte, waardoor ik graag door wilde lezen. Daarnaast zorgde variatie van gebeurtenissen en de plottwist in het boek ervoor dat het boek interessant bleef. Ik raad het boek zeker aan als je een dun boek wilt lezen die toch een indruk op je maakt.

Meer recensies van Hebban in de Klas