De geschiedenis van mijn seksualiteit - Tobi Lakmaker
De geschiedenis van mijn seksualiteit is het verhaal van Tobi Lakmaker en hoe hij zijn seksualiteit heeft uitgevogeld over de jaren heen, aan de hand van een aantal voormalige liefdes. Tobi vertelt tegelijkertijd over zijn studentenjaren en veel andere persoonlijke dingen die in zijn dagelijks leven voorkwamen. Tobi is Transgender, je leest het boek uit het perspectief van toen Tobi nog geen transitie had doorgemaakt en zichzelf ziet als lesbienne.
De geschiedenis van mijn seksualiteit is een lastig boek om samen te vatten, want het bestaat uit verschillende delen uit het leven van Tobi Lakmaker en het loopt ook niet in chronologische volgorde. Het boek bestaat uit 3 delen, De geschiedenis van mijn seksualiteit, De geschiedenis van mijn ongelijk en Elias Welverloren.
Het eerste deel gaat over hoe ze toen ze tiener was op mannen leek te vallen, en zich liet ontmaagden om het maar achter de rug te hebben door Walter en bij Sufferd D. (een vriend van haar oudere broer) intrekt omdat het een veilig gevoel geeft. Allebei de mannen zijn totaal niks voor haar. De eerste vrouw waar Tobi iets mee kreeg was Jennifer, een actrice. Zo volgt er ook nog Roos, een teamgenoot van voetbal en de zelfverzekerde Kyra.
In het tweede deel gaat Tobi naar de universiteit om filosofie en russisch te studeren waar ze Jules en Frida ontmoet. Ze gaat op studiereis. Het derde deel gaat over de ziekte en dood van haar moeder.
Ik vond De geschiedenis van mijn seksualiteit geweldig om te lezen. Tobi Lakmaker brengt zijn verhaal mooi over, op een manier waar iedereen van kan genieten denk ik. Het leest enorm vlot, omdat het zo goed en grappig geschreven is. Ik kan me zo voorstellen dat veel jonge mensen, ook ik, goed met Tobi kunnen relateren over alles waar hij het over heeft in dit boek. Dingen zoals depressie, onzekerheden over seks en de liefde komen veel aan bod. Ik raad De geschiedenis van mijn seksualiteit zeker weten aan.