'De Oesters van Nam Kee' door Kees van Beijnum
Berry is een 18-jarige jongen uit Amsterdam, die helaas misbruik maakt van zijn vrijheid en spijbelt van het gymnasium. In plaats van leren verkent hij het nachtleven in Amsterdam. ZIjn uiterlijk maakt hem tot een echte lady-killer; Later in het verhaal wordt hij verliefd op Thera, een stripper die stopte met professioneel modellenwerk of iets anders productiefs. Het stel besluit impulsief een 'wereldreis' te maken naar hun favoriete bestemmingen Barcelona, Denver en Tonga. Ze verdienen door huur en warrants van veel geïnteresseerde personen te incasseren voor de mooie woning van een woning die Therra officieel niet bezit.
Ik vond het boek onverwacht goed, maar niet geweldig. Het boek beschrijft het Amsterdamse straat milieu op een beeldende manier en het voelt 'echt'. De schrijfstijl van Kees van Beijnum is ook prettig om te lezen, vlotte zinnen en veel humor. Hoewel, een ding dat me stoort is dat het te lang was. Ik hield wel van de romantiek in dit boek, want dat is persoonlijk het genre dat ik het liefst lees. Dat is waarom ik het volledig heb gelezen, maar Ik heb het gevoel dat er te veel pagina's waren voor wat het verhaal was. Ik had het gevoel dat het alleen maar saaier werd naarmate ik bleef lezen.