De oesters van Nam Kee - Kees van Beijnum
De oesters van Nam Kee is een boek over een jonge genaamd Berry. In dit boek zitten twee verhaal lijnen. Aan het begin is nog niet duidelijk welke nou hedendaagse tijd moet voorstellen, maar met het boek mee kom je er langzaam achter. een van de verhaallijnen is geschreven vanuit de gevangenis en de andere is een (spoiler Alert) terugblik op zijn leven voor de gevangenis. In het boek wordt hij verliefd op een meisje genaamd Thera. Berry neemt je mee in zijn leven. voor Thera, tijdens Thera en na Thera. Aan het einde van het boek komen de twee verhaallijnen samen, wat een hoop verduidelijkt uit voortgaande delen uit het boek, maar toch vond ik dat sommige delen een beetje als losse eindjes achterbleven.
het verhaal was erg interessant. Berry is best een vreemde jongen en grotendeels van de tijd snap je niet echt wat er in zijn hoofd gebeurd. Ik vond het jammer dat ik niet heel erg mee werd getrokken in zijn gevoelens en gedachten. zelfs al beschreef hij ze op een mooie manier, werd ik niet volledig overtuigd. Ik kreeg niet heel erg het gevoel dat de schrijver erg veel van Berry weg had. Ik vind het wel altijd leuk als boeken zich op een duidelijke plaats afspelen. In dit geval had ik geluk, want het was ook nog eens Amsterdam, dus kon ik me heel goed de setting voorstellen. Dit hulp wel erg om alsnog het verhaal voor me te zien. Over het algemeen vond ik het echt een leuk verhaal. Aan het einde was ik een klein beetje de draad kwijt, maar die heb ik ook weer op kunnen pakken. Ik kon het verhaal me heel goed voorstellen, alles was erg duidelijk omschreven en de setting en de details waren duidelijk, maar ik had het leuk gevonden als ik ook nog wat meer dat gevoel van Berry mee kon krijgen. Het boek krijgt van mij 3 sterren!