'Het Gouden Ei' door Tim Krabbé

'Het Gouden Ei' is het populairste boek van Tim Krabbé. Waarschijnlijk omdat veel middelbare scholieren het kiezen voor hun literatuurlijst... Voordat ik begon met lezen had ik hoge verwachtingen van het plot. Het gaat over een jonge man die aan begint een obsessieve zoektocht naar zijn vriendin die op mysterieuze wijze verdween terwijl het stel een zonnige vakantie reis maakte. Zijn driejarige onderzoek trekt de aandacht van haar ontvoerder, een aardige professor met een duivelse geest.
Wat ik erg leuk vond aan dit verhaal, is hoe gemakkelijk het was om de dialoog te lezen. Tim Krabbé heeft er een leuke verhaal van gemaakt met goed getimede informatie en virtuoze tempowisselingen. ‘Het Gouden Ei’ is een onorthodox liefdesverhaal en een best goede thriller.

Meer recensies van Hebban in de Klas