Op weg naar De Hartz - Wessel Te Gussinklo

Dit boek had voor mij een beetje een vreemd begin. ik kwam er niet zo goed in vanwege de lange zinnen, ingewikkelde opbouw en de doorlopende "hoofdstukken". Het duurde me steeds net te lang om in een zitting in het verhaal te komen maar als ik er in kwam was het wel wat. Dit boek is op zo een manier geschreven dat je echt wordt mee getrokken in de frustratie die wordt ge¨it in de karakters. ik merkte dat Ewout mij uiteindelijk erg irriteerde, voor al aan het begin van het boek, over hoe erg hij zichzelf naar beneden haalde. Het voegde heel veel aan het verhaal toe en het hield mij geïnteresseerd en gemotiveerd om verder te lezen. Ik vond het erg leuk hoe goed en duidelijk de karakters zijn onderbouwd in het boek. Er zijn meerdere karakters die vaker terugkomen en door deze schrijfstijl kreeg ik het gevoel dat ik precies wist hoe ze er uit zouden zien, hoe ze zouden praten en hoe ze zich zouden gedragen. Het gaf een gevoel van persoonlijkheid en niet alleen een plat karakter. Het verhaal neemt uiteindelijk een aardige plot twist, die niemand zag aankomen (denk ik) en toen hield het boek op. Het was voor mij een beetje kort door de bocht, maar het wekte ook veel op. Ik bleef er mee in mijn hoofd zitten.
Over het algemeen was het een interessant verhaal. Het duurde even tot ik aan de schrijfstijl was gewend, dus ik geef dit boek 4 sterren!

Meer recensies van Hebban in de Klas