Recensie Reinaert de Vos

Hallo allemaal!
Ik heb vorig schooljaar "Reinaert de Vos" gelezen en ik vond het een nogal moeilijk boek. Kort samengevat gaat het gaat over een slimme en sluwe vos genaamd Reinaert die allerlei streken uithaalt bij de andere dieren in het bos. Het is een oud verhaal uit de Middeleeuwen, maar het bevat nog steeds veel waardevolle lessen!

Echter, vond ik het erg moeilijk om door het oude Nederlands heen te komen dat in het verhaal wordt gebruikt. De woorden en zinnen zijn anders dan ik gewend was en dat maakte het lezen soms erg vermoeiend en verwarrend. Ik merkte dat ik regelmatig moest terugbladeren om te begrijpen wat er precies gebeurde of gezegd werd.

Desondanks denk ik dat het een belangrijk boek is om te lezen. Het boek is een belangrijk onderdeel van de Nederlandse literatuurgeschiedenis en het biedt inzicht in wat mensen in de Middeleeuwen lazen . Het is ook een goed voorbeeld van hoe dieren kunnen worden gebruikt als symbolen om menselijke gedragingen en eigenschappen te illustreren.

Kortom, als je geïnteresseerd bent in de Nederlandse literatuurgeschiedenis en niet bang bent om door wat oudere taal heen te ploegen, dan zou ik zeker aanraden om "Reinaert de Vos" te lezen. Maar als je meer zoals mij bent en meer gewoon van het Nederlands van nu bent. Zal ik het eerlijk gezegd niet aanraden.

Meer recensies van Hebban in de Klas