Sonny boy

Sonny Boy is een biografische roman geschreven door Annejet van der Zijl in 2004. In het boek volg je de jongen/man Sonny boy hij is de zoon van de Surinaamse man Waldemar Nods en de Nederlands vrouw Rika van der Lans. In het begin volg je het verhaal van Waldemar die naar Nederland reist vanuit Suriname, in Nederland ontmoet hij Rika een moeder van 4 kinderen die recent is gescheiden van haar man. Uiteindelijk beginnen de twee een relatie met elkaar ondanks de raciale verschillen, samen krijgen ze een zoontje Waldy (Sonny Boy). Helaas kan Rika haar andere kinderen niet zien en alleen maar communiceren via de post. In het verhaal volg je het leven van de familie tijdens de ww2 joodse onderduikers beschermen van de duitsers in hun huis, maar vanwege hun interraciale relatie worden ze altijd goed onder de ogen van de duitsers gehouden. Uiteindelijk lukt het ze toch niet om hun geheim veilig te houden en worden ze naar een concentratiekamp gestuurd waar ze van elkaar gescheiden worden en onder gruwelijke condities leven. Het boek eindigt met de zoon Sonny Boy die terugblikt op het leven van zijn ouders. Het spannende en interessante aan het verhaal vond ik dat je in het verhaal echt de strijd van de familie volledig mee mee leefde waardoor je heel erg geïnvesteerd in het verhaal. Meestal vind ik een biografie alleen interessant als het gaat over iemand die ik ken maar ook al wist ik van tevoren niet veel van het verhaal was ik er wel heel erg geïnteresseerd in.

Meer recensies van Hebban in de Klas