‘Vaders die rouwen op verschillende manieren'

Hebban in de Klas 27 oktober 2022
Op welke manier rouwen vaders? Dat kan je lezen in het boek ‘Vaders die rouwen’ van Carmien Michels. ‘Vaders die rouwen’ is een verhalenbundel met 6 verhalen over vaders die op verschillende manieren rouwen.
Ik vond ‘Vaders die Rouwen’ een leuk boek, omdat het over het algemeen vaak leuke of interessante verhalen waren om te lezen. Ik had bij veel verhalen dat ik graag wilde doorlezen en weten hoe het verhaal zou eindigen. Dat had ik bijvoorbeeld heel erg bij het verhaal ‘Onze honden uitlaten’.
Omdat het een verhalenbundel was, vond ik sommige verhalen leuker dan de ander en sprak het ene verhaal me meer aan dan de ander. Sommige verhalen begreep ik namelijk ook niet helemaal en kwamen daardoor niet helemaal bij me binnen. De schrijfster gebruikte namelijk best veel metaforen en moeilijke woorden. Daarnaast wisselde ze bij het verhaal ‘Hannibal’ vaak het perspectief zonder dat dat aangekondigd werd, wat bij mij voor verwarring zorgde. Ik miste hierdoor ook best belangrijke informatie om het verhaal goed te kunnen volgen.
Ik vond het aan de ene kant fijn dat het korte verhalen waren, want als je een bepaald verhaal niet zo leuk vond dan was je zo weer bij het volgende verhaal. Maar aan de andere kant vond ik dat soms ook minder fijn, omdat het einde van een verhaal daardoor soms leek afgeraffeld. Ook had ik soms dat ik net goed in het verhaal zat en dan eindigde het. Dat vond ik wel jammer soms.
Kortom, ik vond sommige verhalen leuker om te lezen dan andere verhalen en ik vond sommige verhalen ook soms moeilijk te begrijpen. Maar over het algemeen vond ik het vooral een leuk boek en wilde ik ook graag erin doorlezen. En door het lezen van het boek weet ik nu dat er veel verschillende manieren zijn waarop vaders rouwen.

Meer recensies van Hebban in de Klas