Leesplezier verzekerd
Chris Carter (Brazilië, 1965) studeerde psychologie en werkte daarna als profiler waar hij het gedrag van criminelen bestudeerde. Dit deed hij vele jaren en dit heeft hem niet ongeschonden gelaten zegt hij in een interview met ThrillZone. Na deze carrière werd hij muzikant en nog later begon hij te schrijven na een droom. In 2009 kwam zijn eerste thriller uit en hij is nu voltijds schrijver. Het heeft even geduurd vooraleer zijn boeken vertaald werden in het Nederlands ook al werd zijn eerste wel dadelijk vertaald. Voor de anderen duurde het nog tot 2021, we zitten nu aan 7 maar de auteur zit al aan nummertje 13.
Er is weer een seriemoordenaar aan het werk in dit boek en het is weer niet min, de moordenaar gaat gruwelijk en gewelddadig te werk. De auteur neemt ons mee in zijn wereld en we weten dus hoe hij te werk gaat en wat er met de slachtoffers gebeurt. En het tempo waarin hij te werk gaat, drijft de spanning op voor het duo Robert Hunter en Carlos Garcia maar ook voor de lezer. De auteur weet de lezer daardoor wel enorm goed in het verhaal te trekken.
Ik kan wel niet zeggen dat het verhaal helemaal origineel is, of wel is het zo dat ik teveel thrillers lees met seriemoordenaars, dat kan ook natuurlijk, op den duur begin je misschien al vlugger dingen te zien of te veronderstellen. Desondanks was ik aan het boek gekluisterd en er niet van weg te slaan. Hunter en Garcia zijn dan ook nog geweldige personages en de manier waarop ze de misdaad oplossen is heel erg interessant om te lezen.
Ik ben de dood is weer een fantastisch goed boek in de Robert Hunter-serie, het heeft een goede plot en mooie plotwendingen, leest vlot en het boeit van het begin tot het einde. Aan het einde had ik wel een waarom-doe-je-dat-toch momentje maar het kon de pret niet bederven, Chris Carter zorgt steeds voor een hoog leesplezier-gehalte in zijn boeken en dit was hier zeker ook het geval. Een top-auteur!