heerlijke fantasieverhaal
Ondanks dat dit een tweede deel is (eerste deel is ook een aanrader) is dit deel prima los te lezen. Begint met hoofdpersoon Edith die een proefwerk moet maken omdat school het haar moeilijk maakt. Ze willen liever van haar af nu ze niet meer het schuchtere meisje met hoofpijn is. Leuke scene is dat de spinnen in de haarknot van de docent haar helpen. Dan mag ze eindelijk naar haar oom. Haar oom helpt mythische dieren en ook nu zijn er fantastische dieren en mysteries te ontdekken. Het verhaal is goed opgebouwd. Wat ik extra leuk vind is dat er originele verrassingen zijn die helpend zijn voor het verhaal. Ik vind het aansprekend dat het de fantasie aanspreekt, dat mythische dieren hier ‘gewoon’ meedoen, dat er een geheime wereld is waar je al lezend toegang toe krijgt en dat er ook weetjes over dieren en slimmigheidjes in staan die leerzaam zijn. Verder is de hoofdpersoon een meisje dat zich wat eenzaam voelt met haar ouders ver weg, maar dat binding krijgt/heeft gekregen met dieren, oom die dierenarts is, met de lieve huishoudster en daarnaast ontmoet ze mensen en dieren die ze leert vertrouwen waarmee vriendschap, dierenliefde en loyaliteit ook mooi zijn uitgewerkt. Heerlijk verhaal met mooie illustraties.