Oorlogsroman in Nijmegen
Een historische roman die zich afspeelt in Nijmegen rondom operatie Market Garden. Het verhaal wordt op een goede en afwisselende manier opgebouwd vanuit verschillende perspectieven. Centraal staan de drie vrouwen in Nijmegen, moeder Antonia die als verloskundige gevaren trotseert om bij bevallingen te helpen, dochter Claar die actief is in een verzetsgroep en de jongere Hanna die als verpleegster in het ziekenhuis veel van de ontberingen meekrijgt. Tegelijkertijd volg je het verhaal van de parachutist Walter die vanuit Amerika in Londen wacht totdat hij deel kan nemen aan de operatie.
Het verhaal geeft de historische context en omgeving goed weer. Het is mooi om de spanning, de onderlinge relaties en ontwikkelingen te volgen. Het boek leest prettig, niet te moeilijk. Vanuit het nawoord is terug te lezen welke aspecten op waarheid berusten waarmee je nog meer meekrijgt van de chaos in Nijmegen en rondom de operatie. Ik heb dit boek met veel plezier gelezen.