Waargebeurd historische roman
k had de eer om als ambasadeur van het boek Catharina van Frank Krake te mogen lezen.
Dit boek zal vanaf 25 februari verschijnen.
Het is een waargebeurd verhaal van een familie die de ontberingen van de Holocaust moesten meemaken.
Natuurlijk kun je zeggen alweer een boek over de oorlog maar deze is anders dan alle anderen.
Dit is het verhaal van Clarence een nu 80jarige man geboren in het kamp.
De cover laat een vrouw zien, met een baby. Daaronder zie je prikkeldraad en een uitkijkpost. De tegenstelling van blijdschap en de wetenschap wat er in de oorlog is gebeurd zijn hierin verwerkt.
Als je begint te lezen wordt je meegenomen in het leven van het kleermakers gezin Brücker. Vader, moeder en 4 kinderen.
Allen hebben andere ambities zo ook Catharina zij is Flamingo danseres in Rotterdam en omstreken.
Wanneer de oorlog uitbreekt probeert het gezin onder te duiken maar dit mag niet baten.
Catharina beland zwanger in een kamp samen met haar man. Waneer zij bevalt wordt haar man gedeponeerd naar Sobibor.
Het laatste wat hij achterlaat is een briefje met de tekst:
"Doe alles om je zelf en onze zoon te redden"
Een meeslepend verhaal waarin onmacht voelbaar is en grenzen om te overleven worden verlegd.
De spanning en emotie is duidelijk voelbaar en de veelvuldige foto's in het boek ondersteunen dit alleen maar.
Omdat het door iemand is verteld die zelf in het kamp was voelt het alsof je er daadwerkelijk bij bent. Dit maakt dit boek zo anders dan andere oorlogsverhalen.
Ook het feit dat je lange tijd niet weet wie het wel gaat halen en wie niet en of ze elkaar nog terug zullen zien maakt het nog emotioneler.
De auteur heeft een fijne schrijfstijl waarin hij het verhaal levendig verteld. Duidelijke zinnen, korte hoofdstukken en Duitse stukken worden veelal vertaald.
Hij heeft een boek gemaakt waarin een ieder de geschiedenis kan lezen.
Een mooi naslag werk voor jong en oud opdat wij niet vergeten.
Bedankt dat ik ambasadeur mocht zijn van dit boek @Samenlezenisleuker.
Dit boek zal vanaf 25 februari verschijnen.
Dit is het verhaal van Clarence een nu 80jarige man geboren in het kamp.
Het laatste wat hij achterlaat is een briefje met de tekst:
"Doe alles om je zelf en onze zoon te redden"
Hij heeft een boek gemaakt waarin een ieder de geschiedenis kan lezen.
Een mooi naslag werk voor jong en oud opdat wij niet vergeten.
Bedankt dat ik ambasadeur mocht zijn van dit boek @Samenlezenisleuker.