Religie historie en thriller in een

Heleen Ziere-Lenos 04 november 2024
Voor HarperCollins Holland mocht ik deel uit maken van het review-team voor het boek De wraak van Balthasar geschreven door Jeroen Windmeijer

Ik kende de auteur al van het eerste boek van deze Delft triologie waar ik echt van genoten had dus was erg benieuwd naar dit tweede boek.

De cover heeft mooie kleuren met de afbeelding van een landhuis. Dat is het Delftse prinsenhof.

Als je begin te lezen neemt stadsgids Victor je mee de stad Delft in. Tijdens deze tour vind hij een vrouw zittend tegen de muur tegen, dood. Bij het lijk vind hij een briefje met een tekst van de bijbel die verwijzen naar de historie van Delft.

Deze geschiedenis wordt uitgebreid behandeld en geeft veel informatie.
De geschiedenis lijkt ivm te staan met de geschiedenis rondom de moord van Willem van Oranje.

Als er meerdere lijken worden gevonden krijgt rechercheur Meijer de taak om de waarheid te achterhalen.

Een heerlijk spannend boek met verrassende wendingen. Vlot geschreven en in twee verhaallijnen verteld die mooi samenkomen.

De passie van de auteur zoals historie en godsdienst zie je terug in het boek. En valt dan ook onder het gerne religieuze thriller.

Personages zijn mooi uitgewerkt. Victor wordt steeds meer uitgewerkt en rechercheur Meijer is een vrouw met een verleden.
Mooi omschreven en orgineel. Daarnaast is de omgeving uitgebreid beschreven, tijdens het lezen lijkt het alsof je in Delft loopt.
Net een film maar wel ruimte voor fantasie.

Ik heb weer genoten van deze thriller. De boeken zijn los te lezen maar als serie heeft het mijn intresse zeker getrokken. Het boek is zeker aan te bevelen als je van religie, historie en thrillers houdt.

Op naar deel 3!

Meer recensies van Heleen Ziere-Lenos