Sprookje met een boodschap
Als ambasadeur van De leukste kinderboeken mocht ik het boek Zoef! lezen. Geschreven door Janneke Schotveld en geïllustreerd door Nadia Meezen.
Een heerlijk kinderboek geschikt om voor te lezen vanaf 7 jaar en vanaf 8 jaar zelf te lezen.
Het genieten begint al bij de kaft met een prachtige spannende illustratie van dit hardcover boek.
Zintuigen worden geprikkeld om aan het boek te beginnen.
Eenmaal aan het lezen neemt het boek je mee in het leven van Amir.
Hij is vreselijk verdrietig omdat Oela de liefste hond van de wereld dood is.
Op de plek waar Oela sliep heeft Amir zijn moeder een oud kleed neer gelegd. Het blijkt geen gewoon kleed te zijn maar één die kan vliegen genaamd Zoef!
Zoef! en Amir gaan op een avontuurlijke reis en nemen jou mee.
De auteur heeft een duidelijke vlote schrijfstijl waardoor het voor kinderen makkelijk te lezen en begrijpen is.
Het avontuur wat je als lezer mee gaat maken is fantasierijk, ontroerend en avontuurlijk. De onderliggende boodschap is die van afscheidnemen en omgaan met verdriet. Dit alles verpakt in een soort sprookjes setting.
Mooi gedaan. Ik heb genoten en hoop dat mijn review je ook nieuwschierig maakt om het boek te gaan lezen.
Zintuigen worden geprikkeld om aan het boek te beginnen.
Eenmaal aan het lezen neemt het boek je mee in het leven van Amir.
Hij is vreselijk verdrietig omdat Oela de liefste hond van de wereld dood is.
Zoef! en Amir gaan op een avontuurlijke reis en nemen jou mee.