huiveringwekkend
Geboeid, maar met afgrijzen heb ik dit boek gelezen. Verboden woorden, verboden boeken,
verboden films, verboden series, en dat alles met het uitgangspunt dat iedereen hetzelfde is.
Iedereen is even intelligent. Fout en goed bestaan niet meer, laat staan beter of de beste. Gradaties
in intelligentie naar boven of beneden zijn afgeschaft. Ook minder verstandelijk bedeelden bestaan
niet meer. Woorden als idioot of imbeciel mogen niet meer gebruikt worden Dat je daarmee ook de
bescherming en extra hulp voor minder bedeelden opheft, is vanzelfsprekend,
In dit boek beschrijft Lionel Shriver met de nodige humor een wereld van absolute gelijkheid,
geborgd door het Geestelijk Gelijkheidsbeginsel (GG) en de Geestelijke Gelijkheidsmentor, die er
op toeziet dat iedereen zich eraan houdt.
Docenten en leraren mogen geen opdrachten, toetsen of cijfers meer geven, geen vragen stellen.
Iedereen mag naar de universiteit en krijgt een diploma, ongeacht zijn prestaties.
Pearson Converse, lector aan de Voltaire Universiteit houdt het niet langer vol als haar man in het
ziekenhuis belandt en door een verkeerde behandeling bijna sterft. Zij steekt een tirade af tegenover
haar studenten, die onmiddellijk gefilmd wordt en viraal gaat. Zij wordt op staande voet ontslagen.
De prijs is dat zij haar huis, haar geliefde, haar kinderen en reputatie kwijt raakt.
Ook haar beste vriendin, die haar ooit als tiener uit het ouderlijk huis gered heeft, verraadt haar op
de nationale tv. Ze neemt wraak. Zeven moeilijke jaren volgen. De waanzin duurt 13 jaar. Dan pas
keert het tij, mede door dit clandestien gepubliceerde memoir.
Een geweldig, huiveringwekkend boek met humor. Lionel Shriver op haar best.
Dank Atlas Contact en Club van echte lezers dat ik dit boek mocht recenseren.
bescherming en extra hulp voor minder bedeelden opheft, is vanzelfsprekend,
op toeziet dat iedereen zich eraan houdt.
keert het tij, mede door dit clandestien gepubliceerde memoir.
Een geweldig, huiveringwekkend boek met humor. Lionel Shriver op haar best.
Dank Atlas Contact en Club van echte lezers dat ik dit boek mocht recenseren.