Heerlijk broeierig
Het begin van de serie Blackwater van Michael McDowell heeft geen onbekende elementen. De inmiddels overleden schrijver heeft echter wel een boeiende wereld van water, hitte, broeierigheid geschapen waar je als lezer toch verslingerd aan raakt.
Daar in het zuiden van Alabama in het plaatsje Perdido, rond 1920 lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Afgezonderd van de rest van de wereld heersen enkele vrouwen over de dorpsgemeenschap. Onderling vechten de dames om de hegemonie, waarbij de mannen vooral… ‘sukkels’ zijn.
In dit deel maken we kennis met de twee machtigste dames: Mary-Love Caskey en de raadselachtige Elinor. De laatste komt als verstekeling aan in het dorp na een overstroming. Als geoefende lezer heb je al snel vermoedens omtrent deze enigmatische Elinor. Desalniettemin is de sfeertekening en het onderlinge gekift tussen de dames heerlijk smeuïg. Ja, deze sukkel van een man ‘houdt’ wel van deze spicy ladies.
‘Vroeger’ las ik alles van Stephen King en tijdens het lezen van dit boek kwam die ‘honger’ weer terug om de volgende delen ook te verslinden. Trouwens, dat doen er volgens mij meer in deze Blackwater-serie.
Tof van Xander uitgeverij om deze serie uit te geven. De vertaling is van Mariëlle Steinpatz en het voorwoord is van niemand minder dan Thomas Olde Heuvelt.
Drie sterren. Iets minder voor het verhaal, maar alles voor die heerlijke broeierige sfeer. Op naar deel 2 De Dijk (en dat gaat dus niet over Hollands trots).