Een Noora voor Noora
Ach Namid. Lieve, sterke, verharde, eenzame Namid.
Met die gedachten bleef ik achter na het lezen van deze schitterende geschiedenis.
Over Namid, een Iraanse tiener die rebbeleert tegen een regiem waarvan ze de vernietigende kracht niet kent. Als ze die leert kennen is het te laat: het kost het leven van haar zusje Noora.
Namid vlucht naar Zweden.
Maar haar pijn vlucht met haar mee. Haar onvermogen de dingen te herstellen, haar moeder te troosten, haar schuld in te boeten.
Als haar dochter een dochter gaat krijgen heeft ze eindelijk, eindelijk het idee iets goed te kunnen maken.
Haar familie iets terug te kunnen geven voor dat wat ze afnam. Een Noora voor Noora.
Maar leeft ze lang genoeg om daar getuige van te zijn?
Schitterend geschreven, invoelbare worsteling van een vrouw met zoveel pijn dat ze op haat beurt alleen maar pijn kan doen.
Tot Noora
Namid vlucht naar Zweden.
Maar leeft ze lang genoeg om daar getuige van te zijn?
Tot Noora