Het verhaal gaat verder met Afgunst...
In de laatste boeken van de 'Kingdom of the Wicked'-trilogie werd al duidelijk dat Kerri Maniscalco stond te springen om het domein van het YA-genre achter zich te laten. In 'Het Spel der Zonden' maakt ze daar definitief komaf mee en vertelt ze het passionele verhaal van Afgunst en Camilla.
Afgunst is verwikkeld geraakt in een gevaarlijk spel met Faekoning Lennox. Hij moet winnen als hij zijn hof wil redden van de ondergang. Camilla, een sterfelijke kunstenares, wordt tegen wil en dank in het spel meegetrokken en kan niet anders dan met Afgunst samenwerken. Hoewel ze elkaar aanvankelijk niet kunnen uitstaan, springt de vlam van hartstocht al gauw over. Maar Camilla heeft een geheim. Eentje die de uitkomst van het spel drastisch zou kunnen veranderen...
Ik moet bekennen dat ik gehyped was voor dit boek. Afgunst was in de 'Kingdom of the Wicked'-trilogie mijn favoriete antagonist. Een grijs personage die de schurk uithangt, maar het niet helemaal is? Daar ben ik beslist voor te vinden. Ik was dan ook blij dat hij zijn eigen liefdesverhaal kreeg. En wat voor een! Camilla is een match op alle vlakken. Ze wordt in het spel meegesleurd, maar speelt door haar vernuft al gauw een belangrijke rol in het spel. Dat spel komt overigens een beetje traag op gang, maar eenmaal we de sterfelijke wereld achterlaten, komt er meer vaart achter. En ook de passie wordt vanaf dan heviger. De vonken spatten bijna van de pagina's.
Eenmaal in de onderwereld komen we ook een pak meer te weten over Afgunsts rechterhand Alexei en het vampiereiland Venijn. De wereld die Maniscalco geschapen heeft, blijft gestaag uitbreiden en verrassen. Ik vraag me af of we in de vervolgdelen naar het eiland terug zullen keren. Dat leek in ieder geval gesuggereerd te worden. Hoe dan ook, ik heb opnieuw genoten van dit deel!