Een knaller van een fantasy!

Her_Fading_Words 16 maart 2025
In Quicksilver volgen we Saeris Fane, een jonge vrouw die moet zien te overleven in een wereld waar iedere drop water van tel is. Saeris heeft een geheim: ze is een alchemist en kan metaal buigen naar haar wil. Wanneer ze na een diefstal gearresteerd wordt en naar het paleis van de koningin wordt gebracht, opent ze per ongeluk een portaal tussen de rijken. Ze wordt gered door de mysterieuze Kingfisher, een machtige fae die zijn wereld probeert te redden van vampiers. Een missie waar Saeris hem bij moet helpen...

Dit boek deed me qua sfeer sterk denken aan de boeken die me vroeger opnieuw aan het lezen hebben gezet. Hoewel de schrijfster nog niet zo bekend is als pakweg Sarah J. Maas heeft ze wel het potentieel om dat te worden. Kingfisher en Saeris kunnen, naar mijn mening, met gemak wedijveren met Feyre en Rhysand. Het hoeft dus niet gezegd dat Kingfisher hoog scoort op mijn lijst met book boyfriends. En ook Carrion mag er wezen! Hij steelt telkens weer de show

Quicksilver in een notendop:

Steamy romance
Enemy to lovers
Geestige dialogen (beste in lange tijd)
Gedetailleerde fantasywereld (en niet al té moeilijk)
Coole magie
Sterke vrouwelijke cast
Funny sidekick (love you, Carrion)
Schattige diertje als compagnon

Ik vond dit boek absoluut de hype waard en ik kijk met veel plezier uit naar het vervolg!

Meer recensies van Her_Fading_Words